Scopul proiectului il constituie incurajarea nevazatorilor sa faca primul pas spre studiul muzicii clasice.
Detalii proiectScopul acestui proiect il constituie imbunatatirea educatiei muzicale a elevilor si studentilor nevazatori care studiaza in liceele si facultatile de muzica. In acelasi timp, el contribuie la dezvoltarea fondului de partituri muzicale accesibilizate pentru toti muzicienii nevazatori din Romania.
Detalii proiectProiectul „Educaţie incluzivă pentru nevăzători”, implementat de Fundaţia Cartea Călătoare, îşi propune să faciliteze accesul la educaţie al persoanelor cu deficienţe de vedere, prin crearea unei reţele de suport formată din FCC, 5 licee cu deficienţe de vedere şi 5 universităţi.
Detalii proiectTeatru senzorial pentru elevii cu dizabilități vizuale.
Detalii proiectPrin intermediul proiectului „Festivalul Naţional de Film pentru Nevăzători”, Fundaţia Cartea Călătoare îşi propune să creeze cadrul favorabil care să permită participarea nediscriminatorie la viaţa culturală a persoanelor cu deficienţe de vedere, respectând astfel drepturile fundamentale ale omului.
Detalii proiectProiecții speciale de film pentru nevăzători în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).
Detalii proiectProiectul are drept obiective infiintarea a sase centre de accesibilizare a informatiilor pentru persoanele nevazatoare, in care vor fi produse carti si cursuri pentru studentii cu probleme de vedere.
Detalii proiectScopul proiectul „Caravana cinematografică pentru nevăzători” îl constituie promovarea și facilitarea accesului la cultura cinematografică românească, prin organizarea unei caravane cinematografice în care vor fi proiectate filme cu descriere audio, care sunt accesibile și publicului cu deficiențe de vedere.
Detalii proiectCărţile audio în format daisy sunt destinate exclusiv persoanelor cu deficiențe de vedere sau cu dificultăţi de citire în conformitate cu articolul 33, aliniat 1 din legea8/1996 privind dreptul de autor. Copierea sau transmiterea către alte persoane a conţinutului acestor cărţi fără acordul scris al Fundaţiei Cartea Călătoare este strict interzisă.
Detalii proiectScopul principal al proiectului în constituie promovarea culturii în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere şi citire, asigurarea condiţiilor pentru accesul acestora la cultura scrisă, prin crearea unei secţii cu carte audio în cadrul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”.
Detalii proiectScopul proiectului a fost acela de formare a competentelor de utilizare indepenta a bastonului alb de catre adultii nevazatori din Focsani.
Detalii proiectNumele revistei, Radar, simbolizeaza capacitatea nevazatorilor de a percepe lumea cu celelalte simturi ramase valide
Detalii proiectActivitatile principale din proiect au fost: cursuri de instruire in utilizarea calculatoarelor pentru a citi o carte cu ajutorul scannerului; pentru a scrie un text si al tipari la imprimanta; pentru a naviga si comunica pe Internet; pentru a folosi aplicatiile de calcul tabelar si a programelor multimedia. Crearea de ghiduri de utilizare pentru aplicatiile uzuale de sub sistemul de operare Windows si materiale pentru invatarea limbilor straine; inregistrarea de cursuri pentru studentii nevazatori. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si informare ale nevazatorilor.
Detalii proiectCentrul CNATA este rezultatul acordului de colaborare dintre Universitatea “Babeş-Bolyai”, Fundaţia Cartea Călătoare şi fundaţia VISIO, în anul 2003. Obiectivul principal al centrului constă în promovarea Tehnologiei de Acces şi accesul la informaţie, în rândul studenţilor cu deficienţe de vedere, atât la nivel instituţional cât şi la nivel individual. Prin activităţile pe care le desfăşurăm în cadrul centrului, ne propunem să furnizăm informaţii privind cele mai noi metode, echipamente şi aplicaţii din domeniul tehnologiilor de sprijin, care să sprijine o integrarea educaţională şi socială funcţională, a studenţilor cu deficienţe de vedere.
Detalii proiectPersoanele cu deficiente de vedere au putut avea astfel aceleasi sanse de acces la informare, instruire si angajare ca si persoanele fara handicap. Activitatile principaledin proiect: cursuri de instruire in utilizarea noilor tehnologii de acces de catre persoanele cu deficiente de vedere; creare de material didactic in diverse forme alternative (braille, inregistrate pe casete sau compact disk) pentru scolile speciale, studenti si viitoarea clasa de birotica si secretariat deschisa in Bucuresti; promovarea legislatiei din tarile UE privind drepturile persoanelor cu deficiente de vedere la educatie si angajare; dezvoltarea bibliotecii electronice aflate pe site-ul FCC.
Detalii proiectUn CD poate contine pana la 20 ore de inregistrare vocala de buna calitate. Inregistrarea poate fi ascultata selectiv, suportul pe care se inregistreaza este foarte ieftin si ocupa un volum mic. Imprimarea matritelor si multiplicarea acestora se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt.
Detalii proiectScopul acestui proiect regional a fost introducerea noilor tehnologii de acces pentru persoanele cu deficiente de vedere, deschiderea spre noi oportunitati in educarea si angajarea acestor persoane.
Detalii proiectProiectul RBS (Romanian Blind Site - Site pentru nevazatorii romani).
Detalii proiectPrin intermediul acestui proiect elevii nevazatori au avut acces la echipamente special adaptate si au urmat cursurile noastre. S-au format profesori care sa continuie aceasta activitate, s-a creat materiale didactice pe casete audio sau sub forma de text electronic puse integral la dispozitia profesorilor si elevilor din toate Scolile si Liceele de nevazatori din Romania. S-a format astfel o baza materiala pentru sustinerea in viitor a altor cursuri.
Detalii proiectScopul proiectului a fost acela de realizare a unui studiou de înregistrări audio, pentru înregistrarea de cărți de cultură generală și cu prioritate a manualelor și cursurilor pentru elevi și studenții nevăzători.
Detalii proiect