Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Vă invităm să urmăriți filmul „Sunetul muzicii (1965)”

Am dori ca nevăzătorii români să aibă acces la cât mai multe filme artistice românești și străine, oriunde s-ar afla, la cinema sau acasă în fața televizorului sau a computerului. Tehnologia digitală permite azi acest lucru.

Am dori ca nevăzătorii români să aibă acces la cât mai multe filme artistice românești și străine, oriunde s-ar afla, la cinema sau acasă în fața televizorului sau a computerului. Tehnologia digitală permite azi acest lucru.

Primul film artistic accesibilizat pentru nevăzători de Fundația Cartea Călătoare a fost filmul american care descria viața de succes a compozitorului și cântărețului orb, Ray Charles. Filmul a primit premiul Oscar în 2004 iar nevăzătorii români l-au putut urmări un an mai târziu.

Chiar dacă filmul a fost dublat și descris de o singură persoană, în condiții mai stângace, ca la orice început, el s-a bucurat de mult succes în rândul comunității noastre.

Pe data de 28 ianuarie 2024, la ora 16 vă invităm să urmăriți prin aplicația Zoom un alt film artistic de mare succes, „Sunetul muzicii”. Filmul a fost premiat cu Oscar în anul 1966.

Să sperăm că veți avea acces în curând la filme străine dublate de profesioniști pe care să le accesibilizăm pentru voi.

Filmele dublate în limba română vor ajuta și persoanele dixlectice sau mai învârstă care nu pot urmări subtitrările.

Codul de acces pentru Zoom va fi trimis cu jumătate de oră înaintea difuzării filmului, pe grupul Whatsapp Caravana FAN-FCC (https://chat.whatsapp.com/KYaG2ZfqcFF6l4OYA6OlNf)  și pe lista de e-mail REBELE.

Echipa FCC

 

Sunetul muzicii(1965)
Regia: Robert Wise

Distribuția:
Christopher Plummer - căpitanul Von Trapp
Julie Andrews - Maria

Gen film: Dramă, Familie, muzical

SINOPSIS

Povestea unei tinere austriece, Maria, care în anii '30 părăsește mânăstirea în care fusese educată, în dorința de a se face utilă în lumea de afară. Ea este trimisă de călugărițe să îndeplinească rolul de guvernantă a celor șapte copii ai căpitanului Georg Von Trapp care, văduv fiind și mai mereu plecat, nu poate face față singur educației copiilor săi. Ajunsă aici, Maria este întâmpinată cu ostilitate, dar ea își păstrează buna dispoziție și amabilitatea față de aceștia, reușind în scurt timp să îi cucerească.

În lipsa d-lui Von Trapp, copiii sunt inițiați de guvernanta lor în cele mai năstrușnice aventuri descoperind bucurii veritabile și încălcând regulile militărești fixate de tatăl lor. Acesta se întoarce împreuna cu logodnica sa, baroneasa Elsa Schraeder și descoperă cu uimire și o oarecare neplăcere influența revoluționarei guvernante. În ciuda diferenței sociale dintre ei, Maria și căpitanul se îndrăgostesc, însă tânăra, nesigură de sentimentele ei, se întoarce la mânăstire. Nu pentru mult timp însă, căci odată cu plecarea baronesei la Viena, căpitanul este liber să se căsătoreasca cu cea care i-a cucerit inima și anume, Maria.

Filmul este o adevarată capodoperă a epocii sale și nu numai, rămânând și azi un deliciu cinematografic pentru publicul de orice vârstă.
(Extras din www.cinemagia.ro)

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului