Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Modificări la Legea 519/2001

Contribuțiile Fundației Cartea Călătoare la modificarea legii 519/2001

În octombrie 2005, Fundaţia Cartea Călătoare a demarat un proces amplu de lobby pentru modificarea Legii 519/2001 privind drepturile persoanelor cu handicap, şi în special a persoanelor cu deficienţe de vedere. Scopul acestor acţiuni l-a constituit asigurarea accesului persoanelor cu handicap vizual la informaţie şi cultură, ca o condiţie esenţială pentru integrarea lor socio-profesională. 

De altfel, aşa cum este menţionat şi în statut, scopul înfiinţării  Fundaţiei Cartea Călătoare este acela de a facilita accesul nemijlocit la informare, instruire si angajare pentru persoanele cu deficiente de vedere si creşterea gradului de integrare sociala a acestora cu ajutorul tehnologiilor moderne de acces. Fundaţia Cartea Calatoare popularizează în rândul nevăzătorilor români metode si echipamente moderne de acces la informaţie, facilitează procurarea lor , asigură asistenta celor care le vor folosi. De asemenea, produce material necesar instruirii nevăzătorilor si tot ceea ce ar putea ajuta la dezvoltarea lor intelectuala si la îmbogăţirea lor sufleteasca. 

În urma demersurilor sistematice făcute de către preşedintele fundaţiei, în cadrul proiectului de lege a fost introdus un articol (art. 65, alin. (2)),  care se regăseşte şi în forma promulgată a legii, cu privire la „obligativitatea bibliotecilor publice de a înfiinţa secţii cu carte în formate accesibile persoanelor cu deficienţe de vedere sau citire”.

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului