Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

COMUNICAT DE PRESĂ

Închiderea activităților din cadrul proiectului “Educație incluzivă pentru nevăzători”

În cadrul conferinței va fi prezentată biblioteca digitală www.carteacalatoare.ro care conţine manuale şcolare, cărţi şi cursuri universitare accesibilizate pentru elevii şi studenţii nevăzători în cadrul proiectului “Educaţie incluzivă pentru nevăzători”.

De asemenea, vor fi abordate teme importante în contextul identificării nevoii crescute de accesibilizare a informației pentru elevii și studenții cu deficiențe de vedere:

  • principalele dificultăți cu care se confruntă persoanele cu deficiențe de vedere pentru a beneficia de educație de calitate,
  • norme privind securitatea informației,
  • reglementări legale privind accesibilizarea informației,
  • tehnologia de acces, o oportunitate insuficient exploatată în România,
  • accesul la cultură și spații expoziționale.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Educație incluzivă pentru nevăzători” implementat de Fundația Cartea Călătoare în perioada 05.03.2015 -30.04.2016.

Parteneri: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” București, Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, Liceul Special „Sfânta Maria” Arad.

Proiectul a fost finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Buget total 137.413 euro.

 

Persoane de contact

Gabriela Dima – manager proiect, Fundaţia Cartea Călătoare

Email: dimagabriela@fcc.ro; Telefon: 0720 404 958

 

Marian Pădure – coordonator centru local

Email: marian.padure@ubbcluj.ro

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului