Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea proiectului CURSURI ACCESIBILE PENTRU STUDENŢII NEVĂZĂTORI

Evenimentul va fi găzduit de Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Universității  „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca la Centrul de Asistență în Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere, Clădirea UNIVERSITAS, Str. Panduri, nr. 7, cu începere de la ora 12.

Proiectul Cursuri accesibile pentru studenții nevăzători, este finanțat de Fundația Orange, prin programul Lumea prin formă și culoare. Durata de derulare a proiectului este de 1 an și are ca obiective principal încurajarea accesului nevăzătorilor la învăţământul superior şi creşterea şanselor de absolvire pentru studenţii cu deficienţe de vedere. Un alt scop major al proiectului este acela de a asigurarea pentru studenţii nevăzători și cu vedere slabă condiţii similare de studiu cu  cele ale studenţilor văzători, prin donarea de echipamente asistive şi crearea a 6 centre de accesibilizare a informaţiilor.

Obiectivele proiectului constau în crearea a 6 centre de accesibilizare a informaţiilor în cadrul FCC şi în cele 5 universităţi partenere. Centrele vor produce cursuri şi cărţi accesibile pentru studenţii cu deficienţe de vedere. Totodată un obiectiv important constă în achiziţionarea de echipamente şi softuri asistive pentru a sprijini 20 de studenți cu deficienţe de vedere. Centrele vor acorda instruire în utilizare IT&C, asistenţă tehnică şi servicii de accesibilizare tuturor studenţilor cu deficienţe de vedere din cele 5 universităţi partenere.

Persoane de contact: Marian Pădure, E-mail: paduremarian arond yahoo punct com

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului