Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Revista RADAR premiata de presedintele Romaniei

Revista RADAR la "Superlativele tineretii".

O coincidenta fericita a facut ca pe data de 20 iunie sa li se acorde tinerilor redactori ai revistei noastre, premiul pentru jurnalism in cadrul editiei a treia a galei intitulate "Superlativele tineretii", care s-a desfasurat pe scena salii I. L. Caragiale a Teatrului National din Bucuresti. Diploma a fost inmanata colegei noastre domnisoara Tania Gusita, de insusi presedintele tarii, domnul Traian Basescu.  O sa adaugam mai jos primele ecouri de la aceasta manifestare la care am avut onoarea sa fim premiati:poza - Traian Basescu, Tania Gusita (Bucur), Mihaela Ivan FCC


Evenimentul Zilei - Traian Basescu imparte premii Superlativ.

Traian Basescu a inmanat premiul pentru jurnalism la cea de-a treia editie a festivitatii "Superlativele tineretii", desfasurata luni, la Teatrul National. Desi a intarziat 45 de minute, presedintele a reusit sa premieze castigatorii: revista RADAR, o publicatie on-line, realizata de nevazatori. "Tot azi am premiat trei romani, campioni la Jocurile pentru sportivi cu dizabilitati de la Nagano. Este extraordinar ca incepem sa devenim normali", a spus presedintele.poza - Traian Basescu lecturand nominalizatii si castigatorul

 

Ziarul Ziarul - BASESCU, VEDETA DE HOLYWOOD.

Traian Basescu a avut parte luni seara de o primire aidoma unui star american. El a starnit tipete isterice din partea unui grup de pustoaice. Momentele de entuziasm s-au consumat in cadrul spectacolului "Superlativele Tineretii" organizat la Teatrul National din Bucuresti. Basescu a premiat colectivul primei reviste in format electronic pentru nevazatori. La spectacol au asistat o serie de vedete autohtone care au donat jucarii pentru copiii familiilor afectate de inundatiile din Banat.

 

Curentul - La Teatrul National Basescu si Elena Udrea - vedete la "Superlativele tineretii"

Cea de a treia editie a "Superlativelor tineretii", desfasurata luni seara pe scena Teatrului National din Capitala, a beneficiat de prezenta a numeroase VIP-uri care au venit fie pentru spectacol, fie chiar au inmanat premii. Printre cei prezenti s-a numarat si presedintele Traian Basescu insotit de "garda sa de corp"- consilierul prezidential Elena Udrea. Teatrul National s-a dovedit neincapator, fiind asaltat de copii si tineri, dar si de multe vedete, printre care Iurie Darie, Oana Sarbu, Ivan Patzaichin, Mihai Leu si Corina Chiriac. In fiecare an, premiile au fost inmanate de nume recunoscute drept autoritati intr-un anumit domeniu, ceea ce s-a intamplat si la editia din acest an. Gabi Szabo, Johnny Raducanu, Constantin Balaceanu-Stolnici, Codrut Seres si, nu in ultimul rand, Traian Basescu sunt doar o parte din cei care au urcat pe scena Nationalului pentru a premia copiii. "Conteaza mult de unde te uiti atunci cand vrei sa cunosti Romania".

Pe parcursul a aproximativ doua ore, au fost acordate 16 premii, iar spectacolul a fost "condimentat" cu momente artistice sustinute de ansamblul de copii Hora, balerinii Ovidiu Iancu si Corina Dumitrescu, Proconsul si Luminita Anghel si Sistem.

Actorul Virgil Ogasanu a premiat pe tineri actori Tudor Aaron Istodor si Ana Maria Marinca. La sectiunea Muzica, castigatorul a fost Laur Hreniuc, un pianist de doar 12 ani, elev al Liceului "Ciprian Porumbescu" din Suceava. Ca o noutate a acestei editii, patru copii au recitat cate un Manifest reprezentand conceptia lor despre societatea romaneasca, iar concluzia a tot ce au exprimat ei ar putea fi urmatoarea: "Conteaza mult de unde te uiti atunci cand vrei sa cunosti Romania".

Ovidiu Matei Iancu, 22 de ani, prim-solist al Operei Nationale din Bucuresti, a fost premiat la sectiunea Arte. El a dorit sa imparta premiul cu partenera sa, Corina Dumitrescu, alaturi de care a prezentat un fragment din Don Quijote. Gabi Szabo a anuntat castigatorul din Sport, care in acest an a fost Valeriu Calancea, campion european la juniori la haltere. Premiul pentru Informatica i-a revenit, in 2005, lui Valentin Stanciu, iar cel pentru Olimpiade, lui Gabriel Kreindler, absolvent al Colegiului de Matematica "Tudor Vianu".

Cea de-a treia serie de premii a debutat cu cel mai bun proiect de tineret, obtinut de "Play Culture" si inmanat de George Mihaita. In timp ce clasa a VI-a B de la Scoala "Sfintii Voievozi" din Capitala isi ridica premiul pentru castigarea proiectului "Clase fara fumat", in sala a intrat presedintele Romaniei insotit de Elena Udrea, consilier de stat, sef al Cancelariei prezidentiale, care a "furat" aplauzele ce li se cuveneau celor mici. Asociatia Nationala de Lobby si Negociere a fost desemnata cel mai bun ONG de tineret, iar Orlando Petriceanu de la Asociatia "Trubadurii secolului XXI" a fost numit cel mai bun voluntar din domeniul de tineret. Premiile au fost inmanate de catre directorul ANSIT - Cristian Rizea. Oficialitatile prezente au recompensat inclusiv "Ideile de afaceri", ministrul Codrut Seres felicitandu-l pe Sebastian Ghita, de 27 de ani, castigatorul acestei sectiuni. S-au acordat si trei premii speciale, care au revenit Asociatiei "Hraniti copiii", doamnei Carmen Pasare - premiul pentru o persoana care s-a implicat, si Cristianei Bulbuc, care a primit premiul Destine model. Revistei "Radar", o revista on-line, realizata de persoane nevazatoare pentru cei fara vedere, i-a fost inmanat Premiul pentru Jurnalism de catre Traian Basescu.

 

Ziarul Gandul - La "Superlativele tineretii", Basescu i-a premiat pe jurnalistii nevazatori

Presedintele Basescu a urcat, luni seara, pe scena pentru a inmana un premiu, starnind ropote de aplauze printre numeroasele vipuri prezente in sala. Traian Basescu a vorbit scurt: "imi revine onoarea sa anunt castigatorii premiului pentru jurnalism. Nu sunt nici "Evenimentul zilei", nici "Adevarul", nici "Romania libera", nici "Gandul", nici vreo alta televiziune. Este o revista extraordinara, dedicata nevazatorilor, care se numeste "Radar". Felicitari celor care o realizeaza pe Internet." Premiul a fost primit de una dintre redactoritele nevazatoare de la "Radar", Tania Gusita, careia presedintele i-a oferit bratul, de la urcarea pe scena, pana la locul unde era amplasat microfonul. Fata a primit de la Basescu diploma inramata si florile si a multumit tuturor celor care ofera "sanse egale pentru persoanele cu handicap".

Gala "Superlativele Tineretii", eveniment organizat de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) si Fundatia Amfiteatru, sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei s-a desfasurat pe scena T.N.B.

In cadrul aceleiasi gale, au mai fost acordate cinsprezece categorii de premii. Au primit diplome din partea organizatorilor tinerii actori Tudor Aaron Istodor si Ana Maria Marinca, micul solist Laur Hreniuc, prim-balerinul Ovidiu Iancu, sportivul Valeriu Calancea, informaticianul Valentin Stanciu, olimpicul Gabriel Kreindler, studenta bursiera la Oxford si Cambridge, Cristina Bulbuc si tanarul afacerist Sebastian Ghita. La categoria cel mai bun proiect de tineret au existat doi castigatori, proiectele de talie europeana "Play Culture" si "Clase fara Fumat". Cel mai bun voluntar din domeniul de tineret a fost desemnat Orlando Petriceanu, iar cel mai bun O.N.G. de tineret - Asociatia Nationala de Lobby si Negociere. Premii speciale au primit Asocitia "Hraniti copiii" si femeia de afaceri Carmen Pasare, pentru activitatile de mecenat carora s-au dedicat trup si suflet.

 

Romania Libera - La "Superlativele tineretii" 2005 Basescu s-a intretinut in culise cu artistii romani

Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti a fost gazda celei de-a treia editii a "Superlativelor tineretii". La eveniment a fost prezent si Traian Basescu, acesta fiind prezent pe scena in calitate de anuntator al premiului la sectiunea "Jurnalism". Premiul inmanat de presedinte a fost acordat revistei Radar, creata de nevazatori pentru nevazatori. Basescu a petrecut mai mult de 20 de minute in culise alaturi de artisti, acesta fotografiindu-se impreuna cu Luminita Anghel si trupa Sistem, pe care i-a felicitat pentru reusita de la Eurovision. Spectacolul, prezentat de Alina Sorescu si de Radu Naum, a adus in prim-plan o serie de tineri extrem de talentati din domeniul informaticii, al sportului, al muzicii si al teatru-lui, care au fost premiati de catre personalitati precum Constantin Balaceanu Stolnici, Virgil Ogasanu, Raluca Moianu, Razvan Mazilu, Gabi Szabo. Printre tinerii premiati in cadrul acestei gale se numara Tudor Aaron Istodor (fiul Maiei Morgenstern), Ana Maria Marinca (castigatoarea premiului BAFTA pentru rolul din filmul Sex Traffic), Valeriu Calancea, Gabriel Kreindler (castigator a numeroase medalii la olimpiadele internationale de matematica), Sebastian Ghita (premiat la sectiunea "Idei de afaceri"). Decernarea premiilor a fost presarata cu momente artistice sustinute de Ovidiu Iancu si Corina Dumitrescu, ansamblul de dans Hora, Proconsul, Luminita Anghel si Sistem.

 

Ziarul Ziua - Basescu la Superlativele tineretii

Presedintele Traian Basescu a inmanat luni seara premiul la sectiunea "Jurnalism" echipei redactionale a revistei RADAR, create de nevazatori pentru nevazatori. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul galei "Superlativele tineretii" organizate de Agentia Nationala pentru Sprijnirea Tinerilor (ANSIT) si Fundatia Amfiteatru. Presedintele Basescu a reusit sa surprinda prin non-conformismul cu care a petrecut mai mult de 20 de minute in culise alaturi de artisti si de echipele tehnice, fiind insotit de directorul general al ANSIT Cristian Rizea. Seful statului a destins atmosfera prin stilul sau degajat. El s-a fotografiat cu Luminita Anghel si cu trupa Sistem pe care i-a felicitat pentru reusita de la Eurovision. (R.G.)

Traian Basescu a premiat Superlativele

Cea de-a treia editie a Superlativelor Tineretii l-a avut ca invitat de onoare pe presedintele Traian Basescu, care a decernat premiul la categoria Jurnalism revistei "Radar", prima revista in format electronic pentru nevazatorii romani.

Ajuns cu intarziere, dupa ce ginerele sau, Bodo, isi incheiase cantarea play-back cu Proconsul, presedintele Basescu a fost intampinat ca vedeta serii, daca judecam dupa aplauzele salii umplute de elevi. Presedintele, insotit de garda sa de corp, a stat mai tot timpul in culise, pozandu-se cu toti cei prezenti si vorbind cu toata lumea. Nu au lipsit nici pozele cu Luminita Anghel si Sistem, insa nu si cu Bodo & Comp.

Spectacolul desfasurat sub patronajul Presedintiei i-a avut printre laureati pe balerinul Ovidiu Matei Iancu de la Opera Nationala din Bucuresti, pe micul pianist Laur Hreniuc si pe actorii Tudor Aaron Istodor, fiul Maiei Morgenstern, si Ana Maria Marinca, recent premiata la Londra cu BAFTA pentru rolul din drama de televiziune "Sex Traffic". Pe langa Traian Basescu, au inmanat premii, printre altii, ministrul Economiei Codrut Seres, Raluca Moianu, Andi Moisescu, Razvan Mazilu, Constantin Balaceanu Stolnici si George Mihaita.

La fel ca anul trecut, spectacolul a fost regizat de Beatrice Rancea si a amestecat decernarea premiilor cu mai multe momente artistice, cireasa de pe tort fiind, la aceasta editie, piesa de Eurovision "Let Me Try", interpretata de Luminita Anghel si Sistem.

 

ATAC - La "Superlativele tineretii", Basescu a stat in culise cu Luminita Anghel si cu Sistem!

Luni, 20 iunie a.c., in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, Alina Sorescu si Radu Naum au fost moderatorii alesi pentru "Superlativele tineretii", eveniment organizat de revista VIP. Succesul din octombrie 2004 a readus, ca organizator, Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor si TVR, ca partener. Maestrul atat de discret ca Virgil Ogasanu a vorbit despre tinerii lupi ai scenei, Ana-Maria Marinca si Tudor Aaron Istodor, premiati la sectiuna Teatru. La Muzica, Mariana Nicolesco a recomandat un tanar de 12 ani, din Suceava, Laur Hreniuc, care a cantat deja cu orchestra simfonica din Viena! Vicecampionul de la Eurovision Young Dancers, Ovidiu Iancu, a fost "blagoslovit" de Razvan Mazilu si a ales sa danseze un fragment din montarea "Don Quijote" a lui Dan Puric. Sectiunea Sport a adus-o pe Gabriela Szabo in postura de a-l premia pe Valeriu Calancea, un halterofil care a cucerit Europa.

Sebastian Ghita a fost si el premiat pentru ca a reusit sa faca o avere de 25 de milioane de dolari, la 25 de ani, si a adus o cupa europeana la baschet in Romania! Oameni de seama ai aparatului de stat - Cristian Rizea (directorul general al ANSIT), Ramona Manescu (vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret), ministrul Codrut Seres - au avut cuvinte de lauda la adresa premiantilor, dar si a altor organizat ii premiate - Asociatiile "Hraniti copiii" (sprijinita de Philip Morris), ARSIS (pentru programul "Play Culture"), "Trubadurii secolului XXI", programul "Clase fara fumat" (sprijinit de Agentia Nationala Antidrog) s. a. Cel mai emotionant moment nu putea fi decat acela al premierii inimosilor realizatori ai revistei "Radar", dedicata nevazatorilor, pe care chiar presedintele Traian Basescu a dorit in mod expres sa o prezinte.

De altfel, presedintele Romaniei a fost foarte cuminte la acest eveniment. S-a asezat pe locul lui, l-a ajutat pe Constantin Balaceanu Stolnici sa urce pe scena, a facut complimente copiilor si a stat la o mica sueta in culise cu Luminit a Anghel si cu trupa Sistem.

de Mircea Bucur
preluat din REVISTA RADAR - iunie 2005

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului